Adik syah aiman … mengidap sakit jantung kronik berusia 7 tahun dari keluarga asnaf di bertam sepatutnya telah lama buat pembedahan di ijn tapi terpaksa menangguhkan hasrat kerana kesempitan hidup menghalangnya utk ke ijn lakukan pembedahan.

Surat refer ke ijn semua dah ada tapi mereka tak mampu …

Di panggil dgn panggilan abang cik, semalam 12 OKT di wadkn di HKK.

Thirdforce bersetuju utk sama-sama bantu sikit sorang dan bawa mereka ke kl. Semalaman berpuasa, persediaan utk operation gigi hari ini 13 OKT…bagi memungkinkan abe cik dibawa ke IJN bagi melakukn pembedahan pemulihan sakit jantungnya.

Malangnya pembedahan telah ditangguhkn tiba2 kerana ketiadaan katil … hampa ayah dan ibu dah berhabisan utk berada di hospital beratus kilometer dari rumah.

Tarikh temujanji baru pada 20.11.2015, manakala nurse pula memberitau supaya ke hospital kota bharu…

RM300 telah di belanjakan oleh ayah abang chik utk membawa beliau ke hkk dari bertam nunn jauh di pedalaman. .. kemiskinan keluarga dgn pendapatan rm800 sebulan menjadikan ayah abe chik merasa sangat sukar utk berulang alik sebegitu. ..

Pada 25 October 2015 · Team kita kak yong dan syafik ke bertam lama nun jauhhhh dari kuala krai tak boleh access denhan kereta biasa kecuali pacuan 4 roda dlm percubaan kali ke dua utk bawa adik shah aiman ke hospital utk cabut gigi agar dapat bawak ke IJN secepat mungkin.

Adik aiman umur 7 tahun dari keluarga asnaf juga mangsa banjir dulu perlu menjalani pembedahan jantung segera …

Ayahnya minta kebenaran utk mohon sedekah dari orang ramai dan masjid bagi menampung kos berulang alik ke hospital dan kos berada di kl nanti tapi kita katakan islam itu bersaudara … kita sama2 bantu sikit sorang.

Doakan ya …sukarelawan kita ambil mereka di bertam hari ni bawa makan dulu2 dan terus bawa ke hospital utk di diagnosis.

Semoga Allah kekalkan kita dalam rahmatnya insyaAllah.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Post

Leave us a reply

*

*