Third Force perlis yang diketuai oleh puan ami telah mengunjungi seorang nelayan encik Shahbudin untuk membantu dan memberi sumbangan. sepanjang kunjungan tersebut sedikit makluman yang team Third Force peroleh.

ini merupakan Rumah bantuan nelayan yang diperolehi pak cik shahbudin, rumah tersebut  didiami oleh Pakcik Shahbudin bersama isterinya, 3 org anak berusia 12, 14 dan 17 tahun dan 2 org cucu berusia 7 tahun dan 2 tahun. menurut pak cik shahbidin  Ibu dan bapa kepada cucu mereka sekarang ini menetap di Langkawi dan bekerja sebagai nelayan dan tugas menjaga cucunya itu di pukul oleh beliau. melihat kepada keadaan rumahnya sudah semestinya ianya agak tidak selesa kerana ruangnya agak sempit di tambah dengan bilangan yang mendiami rumah tersebut.

Pakcik shabudin bekerja sebagai nelayan manakala isterinya suri rumah tangga.p3

Kami difahamkan, anaknya yg berusia 14 tahun yg bersekolah di Kuala Perlis jarang ke sekolah disebabkan ketiadaan pengangkutan ke sekolah yang terletak kira kira 7 km dari rumah.

Mereka hanya mempunyai sebuah basikal untuk kegunaan harian. Semasa kedatangan kami, tong gas telah kehabisan gas menyebabkan mereka menggunakan kayu api untuk tujuan memasak. Sukarelawan 3rdForce dengan segera telah membantu untuk mendapatkan tong gas pada hari lawatan.p1

Plan Bantuan :-
1) Bantuan/sumbangan basikal diperlukan untuk anak2 ke sekolah.
2) Keperluan asas lain.

Hubungi Puan Ami di Perlis untuk detail kes ini 010- 814 8545.

#jomm_bantu
#jommjadiorangbaik2

Attachments
  • p1
    p1
  • p3
    p3

Related Post

Leave us a reply

*

*