[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kubang Pasu: Seorang lelaki yang dihimpit kemiskinan tinggal di pondok usang di Kampung Malau Tengah, Jitra  seperti diviralkan di Facebook di kunjungi oleh wakil 3RD Force iaitu kak norly.

Laporan dari Kak Norly :

menurut kak Norly, makluman awal diperolehi, Md Radzi Baharom, 60 tahun merupakan asnaf yang di viralkan dan beliau tinggal di pondok usang  sejak 5 tahun lalu bersama 2 orang anak berumur 17 tahun dan 20 tahun.jt1

Menurut kak Norly, sebelum ini pak cik radzi  bekerja di ladang kambing milik Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) di sini namun terpaksa berhenti kerja kerana digantikan pekerja warga asing.

tambah kak norly beliau berasa Sedih sangat melihat keadaan rumah yang terlampau daif dan Masuk ke rumah makcik itu menggunakan lampu motor sahaja. kak Norly sangat berterima kasih kepada anak-anak muda di kampung berkenaan kerana menolong beliau ke rumah asnaf pak cik Radzi.jt

”Nasib anak-anak muda ni tolong akak bawa ke sana”

menurutnya lagi, dua orang anaknya sudah malu ke sekolah semenjak cikgu dan murid lain tahu anak nya duduk di bangsal usang tu..

Sekarang anak tu kerja cleaner bersama ibu nya di jitra utk bantu keluarga..”

Hubungi kak norly untuk update ziarah ke jitra ini : 0133876375

Jom jadi orang baik2 .

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Attachments
  • jt1
    jt1
  • jt
    jt

Leave us a reply

*

*