JITRA, KEDAH – Laporan dari abg bakri, ayah adik nazif yg kita bantu binakan rumahnya..

14566474_10157634388940134_3966002639720439651_oAlhamdulillah.. update kerja pembinaan rumah adik nazif masih berjalan dengan lancar..tukang kita on off buat rumah adik kerana sekarang musim penaman padi di jitra.. rasa-rasanya d tempat lain pun sama kot.. sebab dI kelantan pun orang kampung dah mula ke bendang/sawah. Menurut abg bakri sekang ni dalam proses menabur benih.. air nak kena jaga betul-betul.. lepas tu nak kena racun siput godang pulok…

Haaiisssshhhhhhh… siput apa tu ea.. macam dasyat je..Ermmm rumit rupanya proses penanaman padi ni.. patutla sedap makan nasi dari spagheti.. hehhehe.. opsss.. Rumah adik nazif dah masuk ke fasa wiring dan plaster dinding..Alhamdulillah.. Allah permudahkan segala urusan pembinaan rumah adik nazif..

Walaupun adik nazif mengalami kekurangan akibat pembedahan dahulu.. tapi beliau sedikit pun tidak menunjukkan akan kesusahan yang di alaminya walaupun adik nazif ini masih terlalu kecil.. Allah telah kurniakannya hati yang cekal, family yang supportive.. dan jiran-jiran serta persekitaran yang sangat mmberansangkan.. keadaan ini sangat-sangat membantu perkembngan adik nazif dalam membina semangat dan jati diri beliau..14714861_10157634389090134_2068608025883190368_o

Adik nazif sering meminta untuk melihat-lihat pmbinaan rumah baru untuk beliau.. kelihatan Seperti adik adik nazif tidak sabar-sabar untuk mendapat rumah baru yang mana lebih selesa dengan keadaan beliau.. bergembiralah wahai hamba-hamba Allah yang telah menyumbang tenaga, masa, idea, wang ringgit, doa dan sebagainya kepada pembinaan rumah adik nazif ini.. semoga Allah mncatit dan menerima amalan-amalan kita.. Insya Allahh…

Percayalah apabila anda gembirakan orang lain nescaya Allah akan gembirakan kita dengan berlipat kali ganda.. Janji Allah itu pasti..

Saya safuan melaporkan.

 

Related Post

Leave us a reply

*

*