Assalamualaikum wbt/Salam Perpaduan

No Rujukan : 3rdForcePD/Asnaf/2017/018
Nama Penuh: Muhd Redzuan b Haidir
No KP : 910413145441
Status : OKU Fizikal(Duhenne Muscular Dystrophy)
Nama Ibu: Noraini bt Ismail
No KP : 660426065148
Status : Ibu Tunggal
Alamat : Jalan Lama , Port Dickson
Bantuan JKM/Baitulmal : RM 300 sebulan/RM 200
Bantuan Yg Diperlukan:
1. Barangan  keperluan seharian(Cth:Oat,Milo, brgn basah dan kering)
2. Katil/tilam/bantal/selimut
3. Susu (akan dimaklumkan slps mndpt mklumat pakar diet)
4. Segulung tikar getah.
5. Brgn pjgaan diri(berus gigi,sabun dll)
6. Kek utk HariJadinya pada 13 April)
7. Doa dan kasih sayang anda

Maklumat Kes:
Hasil dari maklumat awam, 3rdForce PD telah mngunjungi Pn Noraini dan anaknya di Jalan Lama , Port Dickson pada jam 3ptg, 31 Mac 2017.

Pn Noraaini , seorang ibu tunggal tinggal berdua dengan anaknya Muhd Redzuan setelah bercerai dengan suaminya pada 9 Jun 2010. Kehidupan dua beranak ini yang tinggal di sebuah bilik dengan bayaran sewa RM 270 sebulan dan bayaran eletrik dan air sebanyak RM 30 sebulan cukup mengharukan kami.

Kehadiran kami 3rdForce PD di sambut Pn Norzaini dan adik Redzuan, 26 tahun yang tubuhnya kurus terlantar diruang tamu beralaskan tilam.toto lama. Toto lama itulah yang dipakai sejak sekian lama. Sedihnya hati. Dengan suara lemah adik Redzuan mngucapkan terima kasih diawal perbualan kami. Ibunya tidak bekerja dan hanya menjaga anaknya 24 jam setiap hari. Didukung ibunya untuk ke bilik air, ke tingkat bawah sudah tentu memenatkan ibu ini tapi ketabahan ibu ini mngharungi dugaan amat luar biasa. Ibu ini cekal dan redha atas dugaan ini.
Cukup menyedihkan kami apabila diberitahu ibunya , susu yang diberikan kepada anaknya hanyalah susu pekat tin biasa. Tiada kemampuan untuk mmbeli susu yang berkhasiat.

3rdForce PD akan mngusahakan untuk mendapatkan katil khas untuk adik ini dengan kadar SEGERA. Insya allah , katil tersebut akan dihantar dalam tempoh 24 jam. Selain itu, 3rdForce PD juga akan mmbawa adik Redzuan ke Hospital PD pada Isnin(3 April) untuk rawatan lanjut. Moga urusan kami dipermudahkan.

Bantuan JKM dan Baitulmal sudah disalurkan, kini tugas kami 3rdForce PD dan ANDA untuk meringankan beban keluarga ini. Jika ingin bersama membantu keluarga ini, hubungi En Syed di talian 0172358190. Saham anda ada di sini.

#jomjdorgbaikbaik
#The3rdForceNS

Attachments
  • asnaf-muhd-redzuan-b-haidir2
  • asnaf-muhd-redzuan-b-haidir

Related Post

Leave us a reply

*

*