[TF SHAM] BAGI FREE PUN TAK NAK

Ada seorang yang membuka bisnes ZOO HAIWAN. Di pintu masuknya, dia menulis RM10.00/orang tp tdk ada seorangpun yg masuk…..

Kerana beberapa lama tidak ada pengunjung, maka harga tiket pun ia turunkan menjadi RM7.00.. dan tetap tidak seorangpun yg mau masuk…. Disebabkan masih tidak tidak ada juga pengunjung, akhirnya ia turunkan menjadi RM3.00 dan tetap tidak ada pengunjung yang mahu masuk!!

Akhirnya ditulislah pengumuman:
*”MASUK PERCUMA”*
Kemudian ramai org yang berebut2 masuk.

Ketika pengunjung di dalam telah penuh, sipemilik ini memutuskan utk membuka semua pintu kandang binatang buas..Singa…, Harimau…, Serigala…, Ular…. & pintu keluarnya sudah dikunci !

Di pintu KELUAR di tulis:
*”Keluar Bayar RM100.00!!!”*

Ramai orang berebut membayarnya…

Inilah ironi kehidupan…. Ketika ditawarkan untuk hidup sihat, banyak berpuasa, banyak minum air masak, banyak bersukan, makan makanan yg menyihatkan, jaga rehat dan tidur secukupnya..tidak ramai org yg mau mendengarnya..

Tapi kalau sudah masuk HOSPITAL, berapapun mahalnya bil HOSPITAL, kita pasti akan berusaha membayarnya utk kembali sembuh, sekalipun harus jual aset atau berhutang dan cari sumbangan.

Sihat lebih baik daripada sembuh..kerana sihat itu murah..

Begitu juga spt bab sedekah..masa hidup RM50-RM100 tu tersangat berat nak keluarkan..tp bila dah berada d alam barzakh..agaknya jika diberi kesempatan hidup semula, infak RM beribu2 pun dah tak kisah..

Khas utk renungan dan ingatan pada diri sendiri.

Kekal Sihat Bertenaga bersama Aura Draja.

CNP
StokisAuraDrajaTerengganu..
https://www.facebook.com/thebestofAURA

Related Post

Leave us a reply

*

*