IBADAH KORBAN PERDANA 2018 BERSAMA THIRDFORCE DI LANCARKAN !

Bermula banjir besar 2014, “The 3rd Force” telah diujudkan bertujuan untuk sama-sama mengajak semua orang jadi baik-baik. Gerakan ini telah mendapat sokongan ramai dan telah tersebar ke seluruh Malaysia.

Sepanjang menjejaki asnaf kita dapati ramai golongan asnaf tidak dapat dan ada yang tidak pernah merasai daging segar khususnya di musim Qurban.

Jadi Thirdforce telah mengambil inisiatif untuk menguruskan Qurban pada setiap tahun bermula tahun 2015 supaya golongan asnaf terutama di pedalaman sama-sama dapat merasai dan menikmati daging Qurban.

Tahun 2015 harga daging segar lembu tempatan di tempat saya RM23 sekilo. Pada masa itu kita lancarkan program ibadah qurban bersama thirdforce dengan nilai satu bahagian qurban RM550. Itu juga bermakna seekor lembu harganya adalah RM 3850.

jika kita bahagikan harga lembu RM3850 / RM23 maka kita akan dapat berat lembu 167kg.

Pada waktu ini harga daging melonjak naik sekitar RM28-30 sekilo di tempat saya (ada yg telah melebihi RM30 sekilo di tempat lain). Jika di ambil kira harga RM28 sekilo dengan berat lembu secara purat 167 KG Seekor maka peningkatan RM5 harga daging lembu tempatan menjadikan harga lembu naik kepada RM28 X 167 KG = RM4676.00 Seeokor.

jadi satu bahagian korban :-
rm4676 / 7 = RM668.00 seekor lembu.

Walaupun begitu thirdforce akan cuba dapatkan lembu2 dari thailand dan seluruh negara secara pukal agar kita dapat berikan keluarga besar thirdforce melakukan ibadah qurban dengan harga satu bahagian lembu yang hanya RM650 satu bahagian (termasuk bayaran upah sembelih, upah siang daging jika ada, permit sembelih, transport utk hantar lembu2 ke pedalaman, bayaran upah jaga lembu sehingga hari qurban, makanan dedak lembu dsbg.

semuanya dalam satu harga RM650 sahaja.

Jom! sertai kami dalam usaha murni ini supaya lebih ramai asnaf dapat kita gembirakan.

Caranya ;-

1. Buat pembayaran ke akaun yang tertera di poster dibawah

2. Whatsapp atau MMS ke no h/p: 017-867 8767

bukti pembayaran beserta nama dan alamat
(SANGAT PENTING!!!)

3. Isi borang pendaftaran program Qurban / Aqiqah bersama Thirdforce dengan click pada link google form ini :-

http://tiny.cc/IbadahKorbanAqiqah-TF2018

SANGATTT PENTINGG!!

4. Anda akan di maklumkan di mana lokasi Korban / Aqiqah anda di jalankan serta siapa pengurus qurban yang bakal menguruskannya.

TERIMA KASIH
Sebarkan sejauh mungkin.
Sharing is caring!

Related Post

Leave us a reply

*

*