MENU

UTAMA

Kit Keselamatan Untuk Sukarelawan Lapangan

Kit Keselamatan Untuk Sukarelawan Lapangan

Hari ini 3rd Force Jerantut menyantuni sukarelawan muda yang dipanggil untuk kerja-kerja pembersihan pasca banjir di Johor pada hujung minggu ini. Skuad sukarelawan ini sentiasa komited hulur bantuan pada team 3rd Force Jerantut tanpa banyak soal. 

Dikesempatan ini 3rd Force Jerantut menyumbangkan hand sanitizer dan termometer digital untuk ikhtiar diri sepanjang tugasan. Pesan Pengerusi Eksekutif Yayasan Raja Shamri yang dikenali sebagai Abe Raja “Dalam lapangan sentiasa waspada, kita belum menang”. Abe Raja juga sebagai pengasas 3rd Force sering kali mengingatkan langkah keselamatan yang wajar harus diutamakan demi kebaikan bersama.

Sukarelawan seramai 15 orang akan diketuai oleh Cik Boy Production yang akan berkhidmat selama 3 hari sekitar Kota Tinggi dan Muar, Johor. Skuad Cik Boy Production sebelum ini bersama-sama 3rd Force Jerantut memberi khidmat bantu pasca banjir sekitar Jerantut, Temerloh dan mentakab, Pahang.

Kita cuma berikhtiar yang selebihnya terserah kepada Allah swt. Kesihatan, keselamatan dan rezeki semua itu datang daripadaNya. 

Jom orang baik baik di luar sana sertai kami melakukan kerja – kerja kebaikan. Sementara dikurniakan tubuh badan yang sihat, umur yang panjang marilah kita sama-sama turun ke lapangan. Sumbangan kewangan juga dialu-alukan namun jangan difikir tentang jumlah besar atau kecil. Titipan doa kalian juga moga menjadi perisai sepajang melaksanakan tugasan.

3rd Force Jerantut 

Cikgu Fauzan

YAYASAN RAJA SHAMRI

BIMB  030 900 100 66 340

JOM JADI ORANG BAIK BAIK

3RD FORCE TOGETHER WE ARE STRONGER

YAYASAN RAJA SHAMRI

Terkini Di 3rd Force

Pergi ke Arkib Berita